Wat zijn de beste raamdecoratie? Ontdek hier

Het kan heel lastig zijn om een keuze te maken wat betreft de raamdecoratie. Er zijn namelijk tal van verschillende soorten en daarbinnen heb je ook nog verschillende materialen, formaten en kleuren. In dit blog vertellen we je meer over de verschillende opties en welke handig zijn voor jouw wensen.

Welke soorten raamdecoratie zijn er?

De meest gebruikte soorten voor raamdecoratie zijn: rolgordijnen, duo gordijnen plisségordijnen, aluminium, houten jaloezieën of lamellen. Voordat je hierin een keuze gaat maken is het goed om te bedenken wat je belangrijk vindt aan de raamdecoratie. De stijl natuurlijk, maar moet het hufterproof zijn? Welke eigenschappen zijn nodig? Maak hiervan een lijstje en ga vervolgens door naar de volgende kopjes waar we uitleggen welke eigenschappen bij de verschillende soorten horen.

Rolgordijnen als raamdecoratie

Rolgordijnen zijn voordelig en eenvoudig. Het past goed in een design/modern interieur en het is makkelijk schoon te houden. Je kunt ook kiezen uit een transparante of verduisterende stof. Dit is een goede optie voor de slaapkamer of badkamer. Je kunt het natuurlijk ook goed gebruiken voor de andere kamers!

Duo rolgordijnen als raamdecoratie

Wat is een duo rolgordijn? Dit heeft zowel de voordelen van een jaloezie als die van een rolgordijn. Stof wordt namelijk afgewisseld met gaas. Ook bestaat de voor- en achterkant uit twee banen. Zo kun je zelf de mate van lichtinval en privacy bepalen. Het is ook niet voor niks dat deze optie als tweede naam heeft: roljaloezieën. Je hebt ze in transparante opties en in verduisterende stoffen.

Lees ook:  Schitterende Schermen: Innovaties in Raamdecoratie

Plisségordijn als raamdecoratie

Dit type raamdecoratie is heel veelzijdig. Eigenlijk kun je er alle kanten wel mee op! Het past namelijk bij ieder raamtype. Ook heb je bij dit type controle over privacy en lichtinval. Sommige hebben ook nog een dubbele celstructuur, waardoor als extra een isolerende werking is.

Jaloezieën als raamdecoratie

Jaloezieën zijn er in verschillende materialen. Zo heb je kunststof en hout. De houten optie is een stuk duurder, maar wel prachtig. Het is iets lastiger met schoonhouden dan de andere opties, maar geeft ontzettend veel warmte en sfeer aan een huis. Je kunt ook zelf kiezen welke kleur je wilt!

Lamellen als raamdecoratie op maat

Lamellen zijn een goede optie als je zelf wilt bepalen hoeveel lichtinval er in jouw ruimte binnenkomt. Lamellen zijn ook iets lastiger met schoonmaken, maar daarbuiten een praktische en mooie optie voor een ruimte.

Inspiratie nodig? Ontdek deze blog: De 6 beste gordijn trends van 2022

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.